Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржавање Оснивачке Скупштине Удружења дипломаца Маршал Центра Црна Гора, 25.02.2009. године у хотелу Маестрал, Милочер

Објављено: 25.02.2009. 23:57 Аутор: Насловна страна
На основу иницијативе представника Маршал центра из Гармиш-Партенкирхена, Њемачка, као и чињенице да су све земље у региону формирале ову организацију, сматрамо да су се стекли неопходни услови за формирање "Удружења дипломаца Маршал центра у Црној Гори".

"Удружење дипломаца Маршал Центра - Црна Гора, Марсхалл Центер Алумни Ассоциатион Монтенегро (МЦААМНЕ)", ће бити невладина добровољна непрофитна организација грађана Црне Горе који имају диплому неког од међународних програма Европског центра за студије безбједности - Маршал Центра, као и лица која својим ангажовањем могу дати допринос раду Удружења.

Основне области рада Удружења биће усмјерене на:

1. активно учешће у успостављању савремене регионалне и глобалне безбједносне архитектуре с посебним акцентом на европске и евроатлантске интеграције,

2. допринос миру, стабилности и напретку Црне Горе и региона Југоисточне Европе,

3. промоцију и допринос развоју демократског друштва и система безбједности Црне Горе,

4. институционализацију и одржавање веза са Европским центром за студије безбједности Маршал Центар и осталим Удружењима дипломаца МЦ у региону и шире,

5. учешће у програмима и активностима Маршал Центра,

6. сарадњу са медјународним и домаћим организацијама и институцијама сличног усмјерења.

7. професионално усавршавање чланова Удружења МЦААМНЕ у областима дјелатности Маршал Центра.

Удружење МЦААМНЕ ће се у свом дјеловању руководити националним интересима Црне Горе и своје активности ће заснивати на принципима стручности, професионализма, колегијалности, јавности у раду, узајамном повјерењу, поштовању личности, отворености и слободе размјене идеја.

Основна улога овог удружења је институционализација и одржавање веза са Европским центром за студије безбједности Маршал Центар и осталим Удружењима дипломаца Маршал Центра у региону и шире и повезивање активности владиних институција и НВО у процесу европских и евроатлантских интеграција Црне Горе.


Удружење дипломаца Маршал Центра - Црна Гора, Марсхалл Центер Алумни Ассоциатион Монтенегро (МЦААМНЕ)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?