Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана презентација резултата реформе система одбране у Стејт Дипартменту

Објављено: 26.02.2009. 23:26 Аутор: Насловна страна
Војни аташе Црне Горе у Сједињеним Америчким Државама потпуковник Рајко Пешић одржао је предавање о оствареним резултатима на плану реформе система одбране, са презентацијом достигнућа у изградњи и модернизацији Војске Црне Горе на путу евроатлантских интеграција, у организацији Стејт Дипартмента и Пентагона, у Вашингтону.



Том приликом, савјетник при Канцеларији Војног аташеа Зорица Марић-Ђорђевић представила је остварене резултате у оквиру ПАРП процеса, као важног техничко-политичког оквира сарадње Црне Горе и НАТО.



На предавању у Стејт Дипартменту учествовали су амбасадор Црне Горе у САД Миодраг Влаховић и први савјетник Мирослав Шћепановић, који су говорили о укупним реформама и актуелним односима са НАТО-м, као и о билатералној сарадњи са САД.



Закључено је да је Црна Гора постигла значајне резултате на пољу реформе сектора безбједности, које у наредном периоду треба успјешно наставити у сарадњи са партнерима. Посебно је истакнут значај континуиране подршке САД, као стратешког партнера у реализацији бројних започетих програма сарадње у циљу побољшања капацитета Министарства одбране и повећања интероперабилности Војске Црне Горе.



Презентацији црногорских званичника присуствовали су експерти Стејт Дипартмента и Пентагона задужени за Балкан, као и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Родерик Мур.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?