Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио амбасадора Републике Словачке у Црној Гори Игора Фурдика

Објављено: 03.03.2009. 23:20 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадора Републике Словачке у Црној Гори Игора Фурдика.



Министар Вучинић истакао је важност успостављања сарадње са Словачком у области одбране и размјене искустава из процеса приступања НАТО. Он је упознао саговорника са оствареним резултатима у реформи система одбране и изградњи црногорске војске, као и приоритетима у будућем раду. Истакао је да је реализација узајамних посјета министара одбране и начелника генералштабова, као и потписивање споразума о сарадњи веома важна за укупно јачање међудржавне сарадње. Поновио је одлучност Црне Горе да интензивно ради на испуњавању свих услова за чланство у евроатлантским безбједносним структурама и нагласио важност укључивања цијелог региона, као гаранта стабилности и економског прогреса. Такође, представио је могућности валоризације војно туристичких комплекса у Црној Гори.



Амбасадор Фурдик пренио је снажну подршку своје земље за европске и евроатлантске амбиције Црне Горе и истакао да је мјесто Црној Гори у европским и евроатлантским интеграцијама. Он је пренио искуства Словачке из процеса интеграције у НАТО, истакавши их као веома корисна за достизање стандарда у војсци. Такође, предложио је међусобне посјете припадника војски двије државе у циљу будућег јачања сарадње и размјене искустава.



Састанку је присуствовао и директор словачке фирме Конштрукта Индустрy Лубомир Плшко који је представио капацитете компаније за уништавање вишкова наоружања и муниције.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?