Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио новоименованог амбасадора Португала Луис Пекита де Алмеида Сампаја

Објављено: 13.03.2009. 23:12 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је новоименованог амбасадора Португала Луис Пекита де Алмеида Сампаија.

Министар Вучинић истакао је важност успостављања тјешње сарадње са Португалом, као једном од земаља оснивача НАТО. Такође, упознао је саговорника са евроатлантским опредјелјенјем Црне Горе и у том смислу истакао значај недавне посјете црногорске делегације Бриселу предвођене премијером Ђукановићем као прилике да се представе остварени резултати Црне Горе на путу ка НАТО. Црногорски министар одбране казао је да је важно интенизивирати даљи рад на спровођењу реформи и усвајању стандарда и процедура.

Амабасадор Сампаија пренио је подршку своје земље на даљем путу Црне Горе ка стратешким циљевима чланства у ЕУ и НАТО. Такође, оцијенио је да би убрзање црногорског интеграционог процеса у те структуре допринијело даљем продубљивању реформи система одбране и друштва у цјелини. Он је изразио увјерење да ће са наредног Самита бити послата јасна порука подршке Црне Горе на путу евроатлантских интеграција.

На састанку је било ријечи и о потписивању споразум о сарадњи у области одбране , као и заједничком тренингу и размјени искустава.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?