Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је грчког амбасадора Георгиоса Августиса и војног аташеа Панагиотиса Каливитиса

Објављено: 17.03.2009. 22:10 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је грчког амбасадора Георгиоса Августиса и војног аташеа капетана бојног брода Панагиотиса Каливитиса, поводом његовог одласка са те војно-дипломатске дужности.



Том приликом, министар Вучинић захвалио се на значајној подршци Грчке у реформи система одбране и изградњи Војске Црне Горе, а прије свега кроз школовање црногорских кадета на грчким војним академијама и донацију лабораторије за учење грчког језика. Он је нагласио значај улоге Амбасаде Грчке, као бивше контакт земље за НАТО. Такође, оцијенио је сарадњу са Грчком као веома важном за даљи прогрес Црне Горе на путу европских и евроатлантских интеграција и исказао спремност за њено даље унапријеђење. Истако је чврсту одлучност Црне Горе да настави са усвајањем стандарда и процедура, као и очекивање да ће остварени напредак бити јасно препознат од стране партнера на даљем путу ка пуноправном чланству у Сјеверноатлантској алијанси.



Амбасадор Августис је честитао на напретку Црне Горе који је остварила у демократским реформама и приближавању Сјеверноатлантској алијанси и поздравио напоре који се предузимају у том правцу. Он је казао да је будућност свих земаља Западног Балкана у НАТО и Европској унији, као и да његова земља посебно подржава Црну Гору на том путу. Такође, исказао је спремност своје земље да подржи напоре које Црна Гора предузима на реализацији постављених циљева и исказао увјерење да ће чланице НАТО јасно вредновати остварене реформске резултате Црне Горе.



Војни аташе Каливитис захвалио се на веома доброј сарадњи са црногорским Министарством одбране и Војском и оцијенио да је током двогодишњег ангажмана у Црној Гори билатерална сарадња у одбрани константно унапријеђивана и да је данас на веома високом новоу. Такође, казао је да ће Црна Гора и у наредном периоду имати приоритет у школовању својих кадета на грчким војно-образовним установама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?