Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић посјетио је Ваздухопловну базу Војске Црне Горе у Голубовцима

Објављено: 18.03.2009. 22:39 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић посјетио је Ваздухопловну базу Војске Црне Горе у Голубовцима.

Том приликом, министар Вучинић, у присуству начелника Генералштаба ВЦГ вицеадмирала Драгана Самарџића и помоћника министра за материјалне ресурсе пуковника Рифета Косовца, разговарао је са командантом Ваздухопловне базе ВЦГ пуковником Владиславом Влаховићем о условима рада у тој једници, као и даљем побољшању објеката за рад, обуку, смјештај и рекреацију. Такође, било је ријечи и о пројекту оснивања Регионалног центра за обуку пилота на хеликоптерима, као и задацима војног ваздухопловства у трагању и спасавању и подршци цивилним институцијама у гашењу пожара и другим цивилним катастрофама. Министар одбране оцијенио је да је у протеклом периоду урађено много на побољшању услова рада на војном аеродрому Голубовци, прије свега кроз досадашњи ремонт

седам хеликоптера Газела, набавку савремене војне опреме и реконструкцију бројних објеката, али и кроз повећање зарада припадницима те једнице.

Након обиласка реконструисаних објеката за смјештај, спортске сале и ограде, министар Вучинић разговарао је и са пилотима и другим припадницима Ваздухопловне базе о радним обавезама и изазовима са којима се сусријећу у свакодневном раду. Том приликом, најавио је ускоро почетак радова на изградњи станова на Старом Аеродрому и Толошима.

Такође, током посјете министар одбране сусрео се са новим војницима по уговору који су на основној обуци у Голубовцима. Честитао им је на пријему у Војсци и подсјетио на значај војне професије за државу, те казао да ће услови живота и рада у црногорској Војсци и даље бити унапријеђивани, кроз будућа улагања у развој и лични стандард њених припадника.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?