Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио предсједника Организације резервних војних старјешина проф. др Дамјана Шећковића

Објављено: 20.03.2009. 22:08 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је предсједника Организације резервних војних старјешина проф. др Дамјана Шећковића.

На састанку је било ријечи о потреби дефинисања будућег статуса и надлежности те организације, као и њеног мјеста у друштвеном систему. Министар Вучинић подржао је даље постојање те струковне организације, у оквиру потреба и новог концепта одбране у Црној Гори. Такође, договорено је да заједничка радна група у наредном периоду предложи статусни облик и дјелатности те организације, као и начин њеног финансирања. Подржан је и приједлог да се овогодишњи Дан резервних официра адекватно обиљежи, уз подршку Министарства одбране, прослављајући 90. годишњицу постојања тог удружења.

Састанак је био прилика да се подсјети на богату историју тог сегмента одбрамбеног система, као и на њен даншњи значај и упордна искуства.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?