Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио амбасадора Републике Кипар Хомера Мавроматиса

Објављено: 26.03.2009. 22:53 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадора Републике Кипар Хомера Мавроматиса.

Том приликом, договорена је посјета кипарског министра одбране Костаса Папакостаса црногорском Министарству одбране, у првој половини јуна. Такође, оцијењено је да је потребно додатно унаприједити сарадњу Црне Горе и Кипра у бројним областима, као и да постоји обострани интерес за успостављање међусобне сарадње у области одбране.

Министар Вучинић оцијенио је да би сарадња црногорског Министарства одбране и Војске са кипарским институцијама одбране била корисна, имајући у виду бројне сличности, а посебно величину државне територије и становништва. Он је истакао да двије државе дијеле исте спољнополитичке приориете када је у питању чланство у Европској унији, чија је Кипар чланица од 2004. године.

Амбасадор Мавроматис изразио је задовољство будућом сарадњом, како је казао, не само у одбрани, већ и у другим областима од заједничког интереса. Он је говорио о учешћу кипарских војника у бројним мировним мисијама широм свијета, оцјњујући да мање дражаве могу дати мањи, али значајан допринос у глобланим напорима очувања мира.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?