Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потписан Уговор о пружању експертских услуга из области одбране и војске

Објављено: 21.04.2009. 20:11 Аутор: Насловна страна
У име Владе Црне Горе, министар одбране Црне Горе Боро Вучинић и предсједник америчке корпорације МПРИ генерал Карл Е. Вуоно потписали су данас Уговор о пружању експертских услуга из области одбране и војске.

Уговор је закључен на једну годину, а предвиђа пружање експертских услуга од стране те реномиране корпорације црногорском Министарству одбране у развоју политике одбране и процедура, планирању, управљању кризом, безбједности обалских граница, као и обуци високих службеника Министарства и припадника Војске Црне Горе. Посебна пажња биће посвећена припремама припадника ВЦГ за учешће у мировним мисијама.

Корпорација МПРИ посједује дугогодишње искуство у консалтингу и обуци, а била је успјешно ангажована у више земаља региона. Током периода реализације уговора, предвиђено је присуство малог тима америчких експерата у Црној Гори, који ће непосредно сарађивати са службеницима Министарства и припадницима Војске.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?