Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тирана: Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић учествује на десетој Конференцији начелника генералштабова земаља Америчко-јадранске повеље(А5)

Објављено: 20.05.2009. 20:30 Аутор: Насловна страна
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић учествује на десетој Конференцији начелника генералштабова земаља Америчко-јадранске повеље(А5), која се одржава у у Тирани, у периоду од 20. до 22. маја 2009. године.

Организатор Конференције је Албанија и Америчка команде за Европу (ЕУЦОМ).

Поред начелника генералштабова, Конференцији присуствује замјеник команданта америчких снага за Европу вицеадмирал Ричард Галагер, као и представници америчких оперативних команди из Напуља и Брунсума и војни и дипломатски представници земаља А5 у Албанији.
Тема конференције биће допринос земаља А5 операцији ИСАФ у Авганистану, а биће ријечи и о актуелним питањима реформи система одбране и војски земаља учесница.

Конференција начелника генералштабова земаља Америчко-Јадранске повеље одржава се два пута годишње, а ово је први пут да Црна Гора учествује као пуноправни члан, с обзиром да је, заједно са БиХ, примљена у пуноправно чланствоу децембра прошле године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?