Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић присуствовао је 10.конференцији Начелника Генералштабова земаља чланица Америчко-Јадранске повеље (А-5)

Објављено: 22.05.2009. 17:50 Аутор: Насловна страна
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић присуствовао је 10.конференцији Начелника Генералштабова земаља чланица Америчко-Јадранске повеље (А-5) која је одржана у Тирани 21.05.2009.године. На конференцији су земље чланице, презентујући свој допринос операцији ИСАФ у Афганистану, као и планове за даље ангажовање, још једном потврдиле спремност за активно учешће и допринос успостављању трајног решења и стабилности у Афганистану. Поред тога на конференцији је било ријечи о плановима за реалзицаију заједничких активности у циљу даљег развоја регионалне сарадње и јачања повјерења и стабилности у региону. На крају конференције потписана је заједничка изјава у којој се истиче значај партнерства и сарадње са сусједним земљама и савезницима, а која зависи од сталног дијалога, реализације заједничких активности и активног доприноса свих земаља међународним мировним операцијама. Представници Америчке Команде за Европу и Начелници Генералштабова земаља потписница А-5 прихватили су позив Начелника Генералштаба Војске Црне Горе да се наредна, 11. конференција одржи у Црној Гори крајем септембра 2009.године. Учесници су такође прихватили тему наредне конференције која ће се бавити питањима подршке цивилним властима у управљању кризним ситуацијама, изазваним природним и вјештачким катастрофама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?