Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Успјешно реализована здружена тактичка вјежба Морнарице и Ваздухопловне базе ВЦГ

Објављено: 03.06.2009. 23:30 Аутор: Насловна страна
Морнарица и Ваздухопловна база Војске Црне Горе успјешно су реализовале здружену тактичку вјежбу у акваторијуму територијалног мора Црне Горе - рејон рта Платамуни, у периоду од 2. до 3. јуна 2009. године.

У току извођења вјежби и артиљеријског гађања, који су реализовани у изузетно сложеним временским условима, припадници Морнарице и Ваздухопловне базе ВЦГ показали су висок степен обучености и увјежбаности појединаца и јединице као цјелине.

Вјежби је присуствовао инспекцијски тим Министарства одбране који је извршио контролу и оцјењивање борбене готовости јединица Морнарице ВЦГ.

Вјежба је укључивала операције поморске блокаде и бординга (МИО операције), трагања и спасавања на мору (САР операције), вјежбе тактичког маневрисања и гађања бродским наоружањем. Све наведене активности успјешно су реализоване по стандардима и процедурама НАТО.

Реализацијом планираних активности извршена је припрема пучинског реморкера ПР-41 за предстојеће учешће на вјежби АДРИОН ЛИВЕX 09, која ће се одржати од 07. до 12. јуна 2009. године, у територијалним водама Републике Албаније.

На вјежби су учествовали патролни брод П-34, Пучински реморкер ПР-41, Одред за надзор мора, Поморски одред из састава Морнарице ВЦГ и два хеликоптера из састава Ваздухопловне базе ВЦГ.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?