Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Брисел: Помоћник министра одбране Драшко Јовановић, представио пројекат Регионалног центра за обуку пилота хеликоптера

Објављено: 16.06.2009. 22:24 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра одбране Драшко Јовановић, са сарадницима, представио је данас у сједишту Европске агенције за одбрану (ЕДА) у Бриселу пројекат Регионалног центра за обуку пилота хеликоптера.

На састанку, који је организован на позив те Агенције, представљени су капацитети за обуку пилота хеликоптера и реализоване активности, као и исказана потреба за подршком у циљу формирања регионалног Центра. Посебно су представљене користи које ће оснивање Центра донијети државама региона.

Том приликом, изражено је интересовање за ту иницијативу и договорена посјета експерта Агенције за наредни мјесец, што ће бити прилика за припрему састанка који ће се одржати у септембру, када ће заједнички бити представљен пројекат представницима свих 15 чланица ЕДА. Ријеч је о годишњем редовном састанку ЕДА на којем се опредјелјују пројекта од интереса за развој европске безбједности.

ЕДА је основана на иницијативу Савјета министара Европске уније јула 2004. године, са циљем да подржи унапријеђење европских одбрамбених капацитета.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?