Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио делегацију Министарства одбране Краљевине Данске

Објављено: 23.06.2009. 23:13 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је делегацију Министарства одбране Краљевине Данске, коју предводи шеф за комуникационо-информационе системе и логистику у Адмиралштабу данске флоте капетан фрегате Пер Хојгард Јенсен.

Тим експерата за радарске и командно-информационе системе борави у Црној Гори ради израде студија за јединствени надзор морског и ваздушног простора, као и израде јединствене телекомуникационе мреже за потребе субјеката безбједности.

Министар Вучинић изразио је захвалност на значајним донацијама и подршци Краљевине Данске у реформи система одбране. Такође, истакао је значај размјене искустава и израде студија које би биле основа за изградњу јединственог одрживог система надзора мора и ваздушног простора, као и за размјену информација и достизање интероперабилности у области комуникација.

Потреба за израдом студија представљена је на 5 СЕЕЦ (Соутх-Еаст Еуропе Цлеарингхоусе) радној групи за Црну Гору, када је делегација Краљевине Данске понудила помоћ у изради тих докумената.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?