Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић учествовао на семинару високих официра "Силк Роад-2009"

Објављено: 24.06.2009. 01:12 Аутор: Насловна страна
На позив начелника Генералштаба Оружаних снага Републике Турске генерала Илкер Басбуга, начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић учествовао је на семинару високих официра "Силк Роад-2009", који је одржан 22. и 23.јуна 2009. године у Истанбулу, Република Турска. На семинару је расправљано о више тема из области војне сарадње и одговора на нове безбједносне ризике од којих су најзначајније: израда нове НАТО стратегије, однос и сарадња НАТО са ЕУ и УН, планови за проширење НАТО и његов утицај на глобалну безбједност, трансформација НАТО, допринос земаља ПзМ НАТО вођеним операцијама, значај НАТО операција у новом безбједносном окружењу, као и ставови земаља партнера према НАТО програму Партнерство за мир.
Током семинар вицеадмирал Самарџић је у више разговора са највишим представницима НАТО штабова и команди, као и са начелницима генералштабова НАТО и ПфП земаља поновио ставове Црне Горе о њеном опредељењу ка интеграцијама у НАТО, као и активности које Војска Црне Горе предузима на том путу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?