Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је цивилног администратора Дирекције за стратешке послове Министарства одбране Републике Француске Жила Пернеа

Објављено: 26.06.2009. 00:22 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је цивилног администратора Дирекције за стратешке послове Министарства одбране Републике Француске Жила Пернеа. Састанку је присуствовао француски амбасадор у Црној Гори Бернар Гаранше.

Том приликом, министар Вучинић нагласио је да су спољнополитички циљеви црногорске Владе што скорије чланство у НАТО и ЕУ. Такође, истакао је посвећеност Црне Горе развијању регионалне сарадње, као важном предуслову за стабилност и прогрес укупног региона. У том смислу, упознао је саговорника са пројектом оснивања регионалног Центра за обуку пилота хеликоптера у Голубовцима. Он је казао да је Црна Гора чврсто опредијељена да допринесе међународним напорима за очување мира у свијету и, у том смислу, подсјетио на одлуку о упућивању медицинског тима у Авганистан.

Представник француксог Министарства одбране истакао је задовољство сарадњом са Црном Гором, оцјењујући да су посјете француких бродова знак добре сарадње. Поздрављајући напоре Црне Горе ка чланству у НАТО и ЕУ, казао је да постоје исти стандарди у обије организације којима треба тежити. Он је понудио подршку своје земље на даљем путу интеграција Црне Горе, а посебно у обуци и учењу језика.

На састанку је било ријечи и о иницијативи Француске и Велике Британије за ремонт црногорских хеликоптера, као и о поморској операцији борбе против пирата Аталанта, коју реализује Европска унија у близини обале Сомалије.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?