Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Школски брод ,,Јадран упловио у турску луку Истанбул

Објављено: 29.06.2009. 22:04 Аутор: Насловна страна
Школски брод ,,Јадран Морнарице Војске Црне Горе упловио је у турску луку Истанбул након седам дана крстарења.

На свом 21. међународном крстарењу, ш.б. ,,Јадран је под командом команданта брода капетана корвете Предрага Супића и команданта Морнарице Војске Црне Горе капетана бојног брода Рајка Булатовића. Посаду од 61 официра, подофицира и морнара, као и 24 припадника Војске Црне Горе, официра и кадета из морнарица Србије, Албаније, Словеније, Италије, Грчке и Румуније, ученика поморске школе и студената Поморског факултета, дочекали су представници Ратне Морнарице Турске.

Министар одбране Боро Вучинић, који је учествовао на 26. међународној Радионици о глобалној безбједности у Истанбулу, посјетио је ш.б. ,,Јадран и изразио задовољство успјешно реализованим досадашњим дијелом крстарења. Том приликом, министар Вучинић казао је да ће ш.б. ,,Јадран стићи у Црну Гору 16. јула, истога дана када је и прије 76 година, давне 1933. године након што је изграђен, упловио у матичну луку Тиват. Обиласку брода, осим делегације Министарства одбране, присуствовали су амбасадор Црне Горе при НАТО у Бриселу, господин Веселин Шуковић и војни аташе САД у Црној Гори, потпуковник Грегори Брекер.

Школски брод ,,Јадран ће из Инстанбула наставити пловидбу 30. јуна, а предвиђено је да ће упловити у луку Констанца 02. јула 2009. године у 9,00 сати.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?