Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио амбасадорку Египта у Црној Гори Амал Моурад

Објављено: 08.07.2009. 00:10 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадорку Египта у Црној Гори Амал Моста Мохамед Камел Моурад.

Том приликом, договорено је упућивање експертске делегације Министарства одбране, која би боравила у Египту ради сагледавања могућности за будућу сарадњу између двије земље у области одбране.

Министар Вучинић, подсјећајући да је сарадња са Египтом након обнове независности Црне Горе обновљена прво на војном плану, изразио је задовољство протеклом сарадњом између двије морнарице. Такође, он је истакао значај интересовања за улагање египатских инвеститора у бивше војне локације у Црној Гори.

Египатска амбасадорка, оцјењујући да су укупни односи између двије државе веома добри, истакла је интересовање да се сарадња интензивира у области одбране и војске. Такође, информисала је саговорника да је Египат одлучан да допринесе стабилизацији прилика у Авганистану, кроз помоћ на политичком плану и у реконструкцији те земље.

Такође, састанак је био прилика да се разговара о рефоми система одбране и евроатлантским интеграцијама Црне Горе, као и подршци јавности том спољнополитичком циљу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?