Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Школски брод Морнарице Војске Црне Горе "Јадран" упловио у луку Тиват након успјешног 21. међународног крстарења

Објављено: 15.07.2009. 22:50 Аутор: Насловна страна
Школски брод Морнарице Војске Црне Горе "Јадран" успјешно је завршио своје двадесетпрво крстарење морима на рути Тиват-Инстанбул-Констанца-Атина-Тиват и послије 25 дана пловидбе упловио у градску луку Тиват.

"Јадран" је уз звуке војног оркестра свечано дочекан од стране начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирала Драгана Самарџића, предсједника Општине Тиват Драгана Канкараша, старјешина Војске Црне Горе, војних аташеа Грчке и Словеније, као и породице и пријатеља посаде и многобројних грађана Тивта.

Вицеадмирал Самарџић честитао је посади и укрцаним лицима на професионалном односу и одлично реализованом задатку, а командант Морнарице Војске Црне Горе капетан бојног брода Рајко Булатовић, као најстарији официр на броду, оцјенио је крстарење одличном оцјеном.

Са посадом од 61 официра, подофицира и морнара и 24 укрцана лица из јединица Војске Црне Горе, официра и кадета из морнарица Србије, Албаније, Словеније, Италије, Грчке и Румуније, ученика поморских школа и студената Поморског факултета из Котора, под командом команданта брода капетана корвете Предрага Супића "Јадран" је без потешкоћа савладао пут од 2009 наутичких миља. На том путу "Јадран" је поносно вијорио државну заставу Црне Горе и ширио једра кроз Јадранско, Јонско, Патрашко, Коринтско, Егејско, Мраморно и Црно море.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?