Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио команданта Морнарице капетана бојног брода Рајка Булатовића и команданта школског брода Јадран капетана корвете Предрага Супића

Објављено: 24.07.2009. 23:28 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић, у присуству начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирала Драгана Самарџића, примио је команданта Морнарице капетана бојног брода Рајка Булатовића и команданта школског брода Јадран капетана корвете Предрага Супића, поводом повратка са међународног крстарења.

Том приликом, министар одбране изразио је велико задовољство успјешном реализацијом 21. међународног крстарења једрењака Јадран, на рути Тиват-Истанбул-Констанца-Атина-Тиват. Такође, оцијенио је да су посјете Јадрана свјетским лукама један од најбољих начина представљања државе и њене Војске и истакао важност учешћа официра и кадета из шест држава ширег региона.

Одлучни смо да, кроз учешће Јадрана у регионалним крстарењима и другим иницијативама које би укључивале представнике других морнарица, допринесемо јачању регионалне сарадње, закључио је министар Вучинић.

Командант црногорске Морнарице оцијенио је крстарење веома успјешним и изразио задовољство доприносом посаде и укрцаних лица реализацији постављених задатака.

Са посадом од 61 официра, подофицира и морнара и 24 укрцана лица из јединица Војске Црне Горе, официра и кадета из морнарица Србије, Албаније, Словеније, Италије, Грчке и Румуније, ученика поморских школа и студената Поморског факултета из Котора, Јадран је без потешкоћа савладао двадесетпетодневни пут од 2009 наутичких миља. На том путу црногорски једрењак ширио је једра кроз Јадранско, Јонско, Патрашко, Коринтско, Егејско, Мраморно и Црно море.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?