Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Делегација Оружаних снага Мађарске борави у посјети Министарству одбране и Војсци Црне Горе

Објављено: 28.07.2009. 22:45 Аутор: Насловна страна












Делегација Оружаних снага Мађарске, коју предводи командант 25. Пјешадијске бригаде бригадни генерал Хусзти Андрас, борави данас и сјутра у посјети Министарству одбране и Војсци Црне Горе.

Том приликом, генерала Андраса, који командује Бриагадом задуженом за обуку и тренинг мађарских војника који учествују у мисији у Авганистану, примили су помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић.

Након пријема, мађарска делегација посјетила је касарну Милован Шарановић у Даниловграду и присуствовала обуци припадника Јединице за мировне мисије Војске Црне Горе.

Посјета је прилика да се размотри могућности сарадње и заједничког ангажовања у мировној мисији Уједињених нација, под командом НАТО у Авганистану ИСАФ, те да се размијене искуства о припреми и упућивању војника у међународне операције.

Приликом посјете, оцијењено је да се обука црногорских војника за мировне мисије реализује успјешно и у складу са стандардима НАТО земаља, те да се очекује њихово успјешно ангажовање у Авганистану.

Посјета ће бити настављена сјутра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?