Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио високе официре Војске Црне Горе Зорана Лазаревића и Живка Пејовића

Објављено: 31.07.2009. 21:30 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас високе официре Војске Црне Горе Зорана Лазаревића и Живка Пејовића, поводом њиховог унапријеђења у чин пуковника уочи 13. јула - Дана државности. Пријему је присуствовао начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић.

Том приликом, министар Вучинић честитао је унапријеђеним пуковницима Лазаревићу и Пејовићу, оцјењујући да је ријеч о веома професионалним и посвећеним припадницима Војске Црне Горе.

Пуковник Зоран Лазаревић завршио је Генералштабно усавршавање у Школи националне одбране у Београду током 2008/2009. године, а претходно је обављао дужност замјеника команданта Бригаде за специјалне операције Војске Црне Горе. Предложен је Савјету за одбрану и безбједност за постављење на дужност начелника Одјељења за оперативне послове и обуку Генералштаба ВЦГ (Ј3/7).

Пуковник пилот Живко Пејовић обавља дужност замјеника команданта Ваздухопловне базе Војске Црне Горе и инструктора летјења. Завршио је Комадно-штабно усавршавање у Школи националне одбране у Београду од 2003. до 2005. године. Носилац је Златног летачког знака.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?