Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио одлазећег војног аташеа Аустрије у Црној Гори пуковника Јозефа Холцла и новоименованог аташеа бригадног генерала Рајнхарда Шоберла

Објављено: 05.08.2009. 23:40 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас одлазећег војног аташеа Аустрије у Црној Гори пуковника Јозефа Холцла и новоименованог аташеа бригадног генерала Рајнхарда Шоберла. Пријему је присуствовао амбасадор Аустрије Флориан Рауниг.

Том приликом, министар Вучинић захвалио се на значајној подршци коју пружа Аустрија и њене оружане снаге у реформи и модернизацији Војске Црне Горе. Као посебно важно нагласио је сарадњу оружаних снага у обуци и размјени искустава у области алпинизма и скијања. Било је ријечи и о учешћу оружаних снага у мировној мисији у Авганистану гдје већ дуже вријеме партиципира Аустрија, као неутрална земља.

Пуковник Холцл, који је на дужности војног изасланика од септембра 2006. године, захвалио се на квалитетној сарадњи и истакао да је веома поносан на степен изградње билатералних односа Црне Горе и Аустрије у области одбрамбене сарадње. Новоименовани аустријски аташе исказао је пуну спремност да својим ангажовањем допринесе развоју добрих односа између двије земље.

Такође, министар одбране је са гостима погледао и ново војно транспортно возило Тоyота Ацхлеитнер, које је намјенски опремљено у аустријској фабрици Ацхлеитнер. Ријеч је о првом од 16 теренских возила које ће користити припадници Војске Црне Горе, а њихова испорука планирана је до краја септембра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?