Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Полагање вијенца на спомен обиљежје у Долима, Општина Плужине

Објављено: 08.08.2009. 18:58 Аутор: Насловна страна
Данас је положен вијенац на спомен обиљежје у Долима, Општина Плужине, у знак одавања почасти и изражавања жаљења због страдања великог броја жртава од стране њемачке СС дивизије Принц Еуген почетком јуна 1943. године.

Догађају су присуствовали представници њемачке Амбасаде у Црној Гори, на челу са замјеником амбасадора Дагмар Шмит и војним аташеом потпуковником Јохан Евертом, као и предсједник Општине Плужине Мијушко Бајагић, представници министарстава одбране и културе, спорта и медија и Војске Црне Горе.

Том приликом, замјеник њемачког амбасадора истакла је да не постоје ријечи које би се упутиле породицама жртава којима би се описла њихова бол.

Изражавам моје дубоко жаљење, у моје и име моје земље коју ја представљам у Црној Гори. Вољела бих да свједоци рата и ратних дешавања, а сада нечије бабе и дједови, успију да превазиђу своју бол и нађу мир у себи, мир у другима и да опросте, што не значи, ни у ком случају, да треба да забораве. Из тог разлога, наћићемо средства да заједно обновимо овај споменик како би допринијели изградњи заједничке будућности за нове генерације., казала је Шмит.

Она је закључила да су мир и помирење кључ за заједничку будућност у Европи.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?