Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Заједничка обука Бригаде копнене војске и припадника оружаних снага Грчке и Словеније

Објављено: 31.08.2009. 23:23 Аутор: Насловна страна
У оквиру заједничке обуке припадника Планинског батаљона Бригаде копнене војске и припадника оружаних снага Грчке и Словеније, обука у специфичним условима љети биће представљена у сриједу, 02. септембра 2009. године, са почетком у 09,00 сати, на простору Пирлитора и канјона ријеке Таре, Општина Жабљак.

Том приликом, припадници Планинског батаљона и оружаних снага Грчке и Словеније приказаће курирски прелаз и спасавање повријеђених са стијене. Такође, биће приказане и секвенце ,,Активно спасавање низ стијену и ,,Улазак уз фиксну инсталацију. Други дио активности и приказа обучености биће реализован у канјону ријеке Таре, гдје ће бити приказани садржаји из обуке на брзим водама и поступци приликом ванредних ситуација на води.

Догађај је отворен за медије и госте, за које ће бити приказан и ТТ збор наоружања и алпинистичке опреме коју користе припадници планинских јединица.

Акредитације новинара су предвиђене на тел. 020 241 375 или путем емаила пр@мод.цо.ме, а долазак новинарских екипа је предвиђен до 08, 30 сати, испред хотела Жабљак, одакле је обезбијеђен превоз до логорске просторије. Пожељно је да припадници медија припреме адекватну одјећу и обућу.

За додатне информације новинари се могу обратити контакт особи, потпуковнику Хајрудину Дјерекарцу, на број 067 222 486.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?