Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић разговарао са министром за европске и евроатлантске интеграције Грузије Гиорги Барамидзеом

Објављено: 02.09.2009. 23:45 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић разговарао је данас са потпредсједником Владе и министром за европске и евроатлантске интеграције Грузије Гиорги Барамидзеом, који борави у службеној посјети Црној Гори.

Том приликом, министар Вучинић упознао је госта са достигнутим степеном реформе система одбране и модернизације Војске Црне Горе. Такође, информисао је саговорника и о активностима које предузима Црна Гора на путу евроатлантских интеграција, оцјењујући да је чланство у НАТО прави избор за дугорочну стабилност и прогрес региона Западног Балкана. Он је казао да наша земља на том путу има велику подршку савезника и партнера из НАТО, а као посебно значајно истакао је стратешко партнерство са Сједињеним Америчким Државама. Црногорски министар изразио је очекивање да ће до краја године Црна Гора добити Акциони план за чланство, као значајном кораку ка пуноправном чланству у Сјеверноатлантском савезу.

Потпредсједник грузијске Владе истакао је задовољство посјетом Црној Гори, при том оцјењујући да је упућен у остварени напредак наше земље. Он је исказао спремност за јачање сарадње двије земље, а посебно на путу евроатлантских интеграција, прије свега кроз међусобно информисање и размјену искустава. Такође, упознао је саговорника са актуелним политичким и безбједносним приликима у својој земљи.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?