Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потписан Протокол о донацији Министарства одбране Краљевине Данске у вриједности 400.000 еура

Објављено: 03.09.2009. 20:45 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас представнике Министарства одбране Краљевине Данске пуковника Курта Рефсгарда и Герта Ерветсоиа, чланове данског дијела Тима 3 у оквиру пројекта Реформе безбједносно-одбрамбеног сектора (ДССР).

Том приликом, министар Вучинић изразио је захвалност на значајној подршци коју пружа Краљевина Данска у развоју информационо-комуникационих система компатибилних са НАТО стандардима за потребе Министарства и Војске. Оцијенио је да је на путу достизања интероперабилности са снагама НАТО важна усклађеност наших комуникационих система, као и њихова безбједност и могућност размјене информација са другим ресорима Владе. Стога, изградња напредног информационо-комуникационог система у сектору одбране допринијеће развоју информационог друштва у нашој земљи, закључио је министар Вучинић.

Представници данког Министарства одбране нагласили су да је циљ заједничког пројекта два министарства да током ове и наредне године буде изграђен комуникационо-информациони систем који ће допринијети ефикасности рада и безбједности информација у Министарству и Војсци.

Такође, помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић са данским представником потписао је Протокол о донацији Министарства одбране Краљевине Данске, који је вриједан 400.000 еура, а којим ће бити набављени компјутерски системи и софтвери за мрежне сервисе и финансиран пројекат развоја дигиталне радио-релејне мреже, као и обука персонала за коришћење ИЦТ технологија.

Краљевина Данска је раније донирала 140.000 еура за опремање ИЦТ Цоре у Министарству одбране, а изразила је спремност подршке у развоју система за надгледање мора и ваздушног простора, као и у другим важним пројектима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?