Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић примио је експерта за хеликоптерски тренинг Европске агенције за одбрану Ендрју Греја

Објављено: 03.09.2009. 21:28 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић примио је експерта за хеликоптерски тренинг Европске агенције за одбрану (ЕДА) Ендрју Греја.

Посјета представника Агенције договорена је у јуну, када су представници Министарства одбране и Војске Црне Горе представили пројекат Регионалног центра за обуку полита хеликоптера у сједишту те агенције у Бриселу.

Господин Греј оцијенио је да је конфигурација терена у нашој земљи веома добра за обуку пилота за слијетање на високе терене и за учешће у мировним мисијама, као и да су климатске околности повољне за обуку пилота. Такође, обишао је и Ваздухопловну базу Војске Црне Горе, гдје се упознао са обуком пилота и инфраструктурним капацитетима.

Експерт Агенције ће свој извјештај представити 17. септембра у Бриселу представницима земаља чланица ЕДА.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?