Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић присуствовао приказу практичног дијела међународне војно-медицинске вјежбе ,,МЕДЦЕУР 2009

Објављено: 10.09.2009. 23:31 Аутор: Насловна страна
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић присуствовао је данас приказу практичног дијела међународне војно-медицинске вјежбе ,,МЕДЦЕУР 2009 која се одржава од 01. до 12. септембра 2009. године у Нишу.

Вјежбу су пратили и министар одбране Републике Србије Драган Шутановац, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић, начелник Генералштаба Оружаних снага Републике Хрватске генерал збора Јосип Луцић, генерал-мајор Роберт Бејли из Европске команде ОС САД и други гости.

Присутни су имали прилику да виде разноврсне садржаје попут указивања прве помоћи, медицинске евакуације послије саобраћајне несреће аутобуса и путничког возила, хаварије цистерне за транспорт хлорног гаса, опште и специјалистичке медицинске помоћи, гашења пожара, спасавања са висина и прихвата и збрињавања угрожених лица у америчкој и српској пољској болници и кампу Црвеног крста.

Међународна војно-медицинска вјежба ,,МЕДЦЕУР 2009 се реализује у организацији Војске Србије и Европске команде Оружаних снага САД, УСЕУЦОМ уз присуство медицинског особља из 15 држава, међу којима су и два медицинска тима из састава Војске Црне Горе. Планирано је да се следећа вјежба ,,МЕДЦЕУР 2010 одржи у септембру 2010. године у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?