Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У касарни ,,Милован Шарановић у Даниловграду почео курс за војне посматраче УН ,,БАЛМОЦ 1/09

Објављено: 15.09.2009. 20:11 Аутор: Насловна страна
Курс за војне посматраче УН ,,БАЛМОЦ 1/09 почео је у касарни ,,Милован Шарановић у Даниловграду и трајаће до 01. октобра 2009. године.

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић истакао је значај који ова врста обуке има за припаднике оружаних снага. ,,Модерно доба доноси нове изазове и све се више мијења традиционална улога војске, тако да сада војска све више асистира у цивилним акцијама, помаже у ванредним ситуацијама и даје допринос глобалном миру, казао је вицеадмирал Самарџић.

Командант Финског центра за обуку оружаних снага (ФИНЦЕНТ) пуковник Еса Ванонен казао је да је за посматраче у мисијама одржања мира са мандатом УН најбитније да буду спремни за све сценарије што је немогуће без адекватне обуке. Такође, истакао је да ће се обука у Даниловграду заснивати на увјежбавању стварних ситуација које су се већ догодиле у мисијама, као и да ће бити симулиране на што реалнији начин.

Курс за војне посматраче УН ,,БАЛМОЦ 1/09 организује Фински Центар за обуку оружаних снага (ФИНЦЕНТ) у сарадњи са Министарством одбране Црне Горе, а изводе га инструктори из Норвешке, Шведске, Финске, Данске и Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?