Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио одлазећег војног аташеа Сједињених Америчких Држава потпуковника Грега Брекера и новоименованог аташеа потпуковника Дагласа Фејертија

Објављено: 16.09.2009. 15:32 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је одлазећег војног аташеа Сједињених Америчких Држава потпуковника Грега Брекера и новоименованог аташеа потпуковника Дагласа Фејертија.

Том приликом, министар Вучинић исказао је велико задовољство сарадњом са потпуковником Брекером и увјерење да ће одлична сарадња бити настављена и у наредном периоду. Изразио је захвалност потпуковнику Брекеру на његовом ангажовању и доприносу јачању партнерских односа у области одбране између Црне Горе и САД.

Сарадња са САД за нас је од изузетног значаја за даљи напредак реформи и на нашем евроатланстком путу, казао је министар Вучинић.

Он је упознао новоименованог америчког аташеа са актуелним реформским процесом у систему одбране, припремама војника за упућивање у мировне мисије и евроатлантским интеграцијама земље.

Потпуковник Брекер изразио је задовољство сарадњом са Министарством одбране и Војском Црне Горе, оцјењујући да је именовање првог сталног војног изасланика у Црној Гори велики напредак у билатералној сарадњи и доказ важности партнерства између двије земље.

Потпуковник Фејерти казао је да ће бити посвећен јачању сарадње и партнерства у области одбране и да ће заједнички рад на путу интеграције Црне Горе у НАТО бити успјешан.

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић примио је одлазећег потпуковника Брекера и новоименованог потпуковника Фејеретија, уочи његовог преузимања војно-дипломатске мисије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?