Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Начелник Генералштаба ВЦГ вицеадмирал Драган Самарџић присуствовао је свечаном завршетку међународне војне вјежбе Цомбинед Ендеавор 2009

Објављено: 17.09.2009. 23:06 Аутор: Насловна страна
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић присуствовао је свечаном завршетку међународне војне вјежбе Цомбинед Ендеавор 2009 (Здружени напор) у Бања Луци, Босна и Херцеговина.

Осам припадника Војске Црне Горе учествовало је на тој вјежби, која је одржана од 1. до 17. септембра 2009. године. Учешће припадника Војске Црне Горе било је успјешно и врло запажено, са реализацијом свих планираних тестова и активности.

Поред начелника Генералштаба Војске Црне Горе, свечаности су присуствовали највиши представници Босне и Херцеговине, Министарства одбране и Генералштаба Оружаних снага БиХ, амбасадор САД у БиХ, као и командант Здружених снага у Европи и Америчке команде за Европу адмирал Џејмс Ставридис.

Том приликом, вицеадмирал Самарџић састао са адмиралом Ставридисом са којим је разговарао о сарадњи са Војском Црне Горе.

Цомбинед Ендеавор је међународна војна вјежба која има за циљ испитивање рада уређаја телекомуникација и информатике у војне сврхе између земаља учесница вјежбе, како би се обезбједила потребна техничка и људска интероперабилност. Вјежбу организује Команда америчких снага у Европи УСЕУЦОМ, а учествују представници више од 40 земаља НАТО и Партнерства за мир. Вјежби претходи одржавање четири планске конференције, од којих је завршна конференција одржана у Будви од 8. до 13. јуна 2009. године. Црна Гора поново ће бити домаћин завршне планске конференције у јуну 2010. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?