Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Представљен Квартални извјештај о напретку обуке јединице за мировне мисије Војске Црне Горе и реализацији других активности подршке на којима је ангажована америчка компанија МПРИ

Објављено: 23.09.2009. 01:33 Аутор: Насловна страна
Данас је у Министарству одбране представљен квартални извјештај о напретку обуке јединице за мировне мисије Војске Црне Горе и реализацији других активности подршке на којима је ангажована америчка компанија МПРИ.

Састанку су присуствовали министар одбране Боро Вучинић и предсједник МПРИ генерал Карл Вуоно, а извјештај је представио менаџер МПРИ тима у Црној Гори Џек Петри.

Том приликом, заједнички је констатовано задовољство међусобном сарадњом, као и оцијењено да је досадашња обука реализована успјешно по плану. Инструкторски тим МПРИ истакао је велику посвећеност војника из јединице за мировне мисије приликом релаизације обуке, као и задовољство сарадњом са представницима Министарства одбране. Такође, генерал Вуоно позвао је министра Вучинића да приликом предстојеће посјете Сједињеним Америчким Државама посјети сједиште компаније МПРИ.

Уговор о пружању експертских услуга из области одбране и војске потписали ус у априлу ове године, у име Владе Црне Горе, министар одбране Црне Горе Боро Вучинић и предсједник америчке корпорације МПРИ генерал Карл Вуоно. Уговор је закључен на једну годину, а предвиђа пружање експертских услуга од стране те реномиране корпорације Министарству одбране и Војсци Црне Горе у обуци војника за учешће у мировним мисијама, развоју политике одбране и процедура, планирању, управљању кризом, безбједности обалских граница, као и обуци високих службеника Министарства.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?