Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио новоименованог војног аташеа Канаде капетана бојног брода Карела Хемскерка

Објављено: 28.09.2009. 21:50 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је новоименованог војног аташеа Канаде капетана бојног брода Карела Хемскерка.

Том приликом, министар Вучинић исказао је задовољство досадашњом сарадњом са Канадом и изразио захвалност на подршци коју та земља пружа у реформи црногорског система одбране. Такође, нагласио је као веома корисну обуку припадника Војске Црне Горе у Канади, посредством Програма подршке за војну обуку МТАП, који је отпочео прошле године, а у оквиру којег је најважније интензивно учење енглеског језика. Подсјећајући на стратешко опредјељење Црне Горе да постане чланица НАТО, министар Вучинић исказао је очекивање да до краја године добијемо позив за Акциони план за чланство МАП, као важан корак на евроатлантском путу.

Капетан бојног брода Хемскерк истако је очекивање да ће сарадња и у наредном периоду бити успјешна и обострано корисна. Такође, саопштио је да Канада подржава напоре Црне Горе за укључивање у НАТО, као и напоре цијелог региона на том путу. Пренио је спремност његове државе да конкретно помогне у изградњи капацитета и реформи одбрамбеног система у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?