Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан брифинг за медије о реформи сектора одбране у Црној Гори

Објављено: 30.09.2009. 20:45 Аутор: Насловна страна
Министарство одбране, у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори, организовало је брифинг за медије о актуелним процесима реформе сектора одбране у Црној Гори, који је одржан данас у хотелу Црна Гора.
Том приликом, новинарима су се обратили шеф Мисије ОСЦЕ-а у Црној Гори амбасадорка Параскива Бадеску, помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић, помоћник министра за материјалне ресурсе пуковник Рифет Косовац и помоћник министра за људске ресурсе др Рајко Новићевић.
Новинари су посебно интересовање показали за актуелно питање уништавања вишкова наоружања. Такође, било је ријечи о упућивању јединица Војске Црне Горе у мировну мисију у Авганистан, достигнућима у процесу реформе система одбране, новим вјежбовно-теренским униформама Војске Црне Горе, као и подршци јавног мњења у процесу евроатлантских интеграција.
У складу са закључком конференције Медији и реформа сектора одбране, одржане 28. маја ове године, Министарство одбране настоји да кроз редовне брифинге за медије подстакне активније учешће јавности у реформи сектора одбране, односно да допринесе снажењу цивилно-војних односа и укупном квалитету реформе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?