Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Честитка министра одбране Бора Вучинића поводом Дана Војске Црне Горе

Објављено: 06.10.2009. 22:28 Аутор: Насловна страна
Поштовани припадници Војске Црне Горе,

Срдачно вам честитам 7. октобар, Дан Војске.

У протекле три године Војска Црне Горе се развила у поуздану снагу државе, која одговорно и предано обавља своје дужности. Урадили смо доста на нашем путу евроатлантских интеграција, као и на плану опремања и модернизације Војске Црне Горе, а постигнути резултати добили су највише оцјене са свих релевантних међународних адреса. Наставили смо са реформама у свим областима једног комплексног система, какав је систем одбране. Наравно, све ово не би било могуће да сваки појединац није дао свој лични допринос и максималним залагањем омогућио постизање овако добрих резултата.
Пред нама су и даље бројни задаци које морамо испунити у циљу достизања потпуне интероперабилности и организације Војске у складу са савременим стандардима, која ће бити у стању да одговори свим изазовима који се нађу пред њом, а уз то и увијек бити на услузи грађанима Црне Горе. Један од најважнијих задатака је и ваше учешће у мировним мисијама. Увјерен сам да ћете и те задатке часно и одговорно обављати и на најбољи начин представљати Црну Гору у складу са дугом и свијетлом традицијом која и нас обавезује.

Господо официри, подофицири, војници и цивилна лица,

Желим да вас обавијестим да ћемо данас и у Вашингтону пригодном свечаношћу у Амбасади Црне Горе обиљежити Дан Војске.

На крају још једном желим да похвалим завидне резултате које сте постигли за кратко вријеме кроз своју упорност, умијеће и несебично залагање. Ваш показани професионализам даје нам за право да будемо оптимисти по питању убрзаног спровођења даљих реформи које нас очекују на путу пуне интеграције у НАТО.

У нади да ћемо у наредном периоду успјешно испунити све преузете обавезе и постављене циљеве, свим припадницима Војске Црне Горе желим пуно успјеха на личном и професионалном плану.

Срдачно,

МИНИСТАР
мр Боро Вучинић

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?