Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић боравио је у посјети америчкој држави Мејн

Објављено: 09.10.2009. 00:00 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић боравио је у посјети држави Мејн, у оквиру вишедневне званичне посјете Сједињеним Америчким Државама.

Том приликом, састао се са гувернером Мејна Џоном Балдачијем са којим је разговарао о сарадњи Црне Горе са том америчком државом и актуелним процесима у систему одбране Црне Горе. Заједнички је констатовано задовољство веома успјешном војном сарадњом у оквиру Дражавног партнерског програма. Такође, разговарано је и о могућностима даљег проширења сарадње у области туризма, културе, просвјете и привреде.

По завршетку сусрета, министар Вучинић, са домаћином, одржао је конференцију за новинаре, посјетио војно бродоградилиште и присуствовао презентацији намјенских војних возила.

Такође, поводом Дана Војске Црне Горе, министар одбране организовао је пријем у Амбасади Црне Горе у Вашингтону, на којем је говорио о достигнутом нивоу реформи у систему одбране, нашем евроатлантском путу и сарадњи са САД, као стратешким партнером.

Министар Вучинић наставиће петодневни боравак у САД посјетом Поморској академији у Анаполису, гдје ће обићи црногорске кадете Сава Франовића и Роберта Головића. Такође, предвиђен је и сусрет са шефом Националне гарде САД генералом Крегом Мекинлијем.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?