Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Радионица о војно-обавјештајним подацима ОСИНТ у Даниловграду

Објављено: 13.10.2009. 22:06 Аутор: Насловна страна
У организацији Савезничке команде за трансформацију - АЦТ и Војске Црне Горе Радионица о војно-обавјештајним подацима - ОСИНТ биће реализована у периоуд од 13. до 16. октобра у Центру за обуку - касарна Милован Шарановић у Даниловграду.

Радионицу је, испред Савезничке команде за трансформацију отворио потпуковник Рејнхард Шредер, а испред домаћина учеснике је поздравио начелник штаба ГШ ВЦГ генерал мајор Драган Милосављевић.

На Радионици учествују 11 представника земаља Партнерства за мир (ПфП), Медитеранског дијалога (МД) и Истанбулске иницијативе за сарадњу (ИЦИ), као и 11 припадника Војске Црне Горе, а предавачи су релевантни представници Савезничке команде за трансформацију АЦТ и Савезничке команде за операције АЦО.

Током Радионице биће обрађена НАТО теорија обавјештајног рада, са тежиштем на методама, техникама и алатима који се користе приликом прикупљања обавјештајних података из отворених извора (ОСИНТ).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?