Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је словеначког амбасадора Јернеја Видетича

Објављено: 14.10.2009. 22:43 Аутор: Насловна страна

Министар одбране Боро Вучинић примио је данас амбасадора Републике Словеније у Црној Гори Јернеја Видетича.

Том приликом, министар Вучинић и амбасадор Видетич разговарали су о досадашњој сарадњи између двије државе у области одбране и војске. Министар одбране поновио је опредјељење за чланство државе у НАТО, и на том путу, што скорије добијање Акционог плана за чланство МАП. Такође, истакао је корисност добре сарадње са Словенијом у области одбране, а посебно када је ријеч о похађању курсева језика у Ајшевици.

Амбасадор Видетич казао је да је веома важно за Црну Гору да настави путем евроатлантких интеграција и да Словенија подржава што скорије добијање МАП-а. Такође, истакао је подршку за наставак успјешних реформи у систему одбране у Црној Гори, а посебно када је ријеч о уништавању вишкова наоружања и муниције. Такође, интересовао се за припрему припадника Војске Црне Горе за упућивање у мировне мисије, а било је ријечи и о недавној посјети црногорског министра одбране Сједињеним Америчким Државама.

На крају, министар Вучинић захвалио се на значајној подршци Словеније и исказао интерес за сусрет са министарком одбране др Љубицом Јелушич

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?