Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар одбране Боро Вучинић учествоваће сјутра на састанку министара одбране Југоисточне Европе (СЕДМ)

Објављено: 20.10.2009. 22:41 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић учествоваће на годишњем састанку министара одбране земаља Југоистичне Еуропе (Соутхеаст Еуропе Дефенсе Министериал - СЕДМ) који ће се одржати у сриједу, 21. октобра 2009. године, у Софији, Република Бугарска.

Састанак ће бити прилика и за бројне билатералне сусрете црногорског министра одбране.

Иницијатива за успостављање сарадње на нивоу министара одбране Југоисточне Европе (ЈИЕ) покренута је 1996. године, са намјером јачања сарадње земаља региона, Италије и САД на плану одбране. Основни циљ сарадње министара одбране ЈИЕ, Италије и САД је побољшање разумијевања и политичко-војне сарадње ради јачања стабилности и безбједности у региону. У саставу СЕДМ се тренутно налази 12 земаља-чланица: Грчка, Италија, САД, Турска, Словенија, Румунија и Бугарска, Албанија, Хрватска, Македонија, Босна и Херцеговина и Украјина.

Црна Гора и Србија имају статус земаља посматрача у СЕДМ-у, а прошле године су поднијеле захтјев за пуноправно чланство.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?