Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадорку Чешке Републике Хану Хубачкову

Објављено: 20.10.2009. 22:44 Аутор: Насловна страна

Министар одбране Боро Вучинић примио је данас амбасадорку Чешке Републике Хану Хубачкову.

Том приликом, министар Вучинић изразио је задовољство сарадњом са Чешком Републиком, наглашавајући да су искуства те чланице НАТО и ЕУ веома корисна за Црну Гору. Истакао је важним да Црна Гора добије, до краја ове године, Акциони план за чланство МАП, као најзначајнију фазу интеграције у НАТО. Такође, подсјетио је на одлуку наше земље да упути припаднике Војске Црне Горе у мировне операције у свијету и упознао саговорницу са припремама војника. Он је нагласио посвећеност Црне Горе јачању сарадње са сусједима, посебно у области одбране.

Амбасадорка Хубачкова исказала је пуну подршку Црној Гори за добијање МАП-а у што скоријем периоду и оцијенила да ће тиме наша земља започети нови степен интеграције у НАТО. Она је казала да је до сада много урађено на плану реформе система одбране и да је напредак веома конкретан у различитим областима. Саопштила је да цијени напоре Црне Горе да допринесе мировним операција у свијету и истакла да Црна Гора, као стабилна земља, значајно доприноси стабилизацији региона. Такође, нагласила је да припреме за улазак у НАТО значајно доприносе припремљености земље за касније чланство у Европској унији.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?