Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је данас директора Директората за планирање снага НАТО Френка Боланда

Објављено: 20.10.2009. 22:54 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас директора Директората за планирање снага НАТО Френка Боланда, који борави у посјети Министарству одбране ради консултација о Стратешком прегледу одбране Црне Горе.

Том приликом, министар Вучинић изразио је захвалност на помоћи НАТО у изради СПО, једног од најважнијих докумената у систему одбране. Такође, истакао је да је израда СПО једна од приоритетних обавеза у раду Министарства и да је посвећена велика пажња изради квалитетног документа. Он је упознао саговорника са динамиком припрема војника за упућивање у мировне мисије и истакао да ће добијање Акционог плана за чланство МАП представљалти додатно охрабрење за евроатлантске напоре Црне Горе.

Директор Боланд истакао је задовољство напретком Црне Горе на путу ка чланству у НАТО и подржао даље напоре на том путу. Он је оцијенио да ће разматрање црногорског захтјева за МАП бити озбиљно разматрано ускоро у НАТО-у. Када је ријеч о досадашњој изради СПО, Боланд је оцијенио да је урађен значајан посао и да је нацрт тог документа добра основа за квалитетну расправу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?