Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио војног аташеа Словеније бригадног генерала Рада Клисарича

Објављено: 23.10.2009. 21:45 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је војног аташеа Републике Словеније у Црној Гори бригадног генерала Рада Клисарича.

Том приликом, министар Вучинић исказао је задовољство сарадњом са Словенијом у области одбране, истакавши да је та земља добар примјер успјешних реформи одбране за Црну Гору. Као веома корисну сарадњу, истакао је успјешну реализацију заједничке обуке планиснких јединица војске и учење енглеског језика у Ајшевици. Такође, истичући посвећеност даљем јачању билатералне сарадње у области одбране, министар Вучинић упутио је позив словеначкој министарки одбране др Љубици Јелушич да посјети Црну Гору.

Генерал Клисарич честитао је на пријему Црне Горе у пуноправно чланство Процеса сарадње министара одбране Југоисточне Европе СЕДМ. Такође, подржао је што скорије укључење наше земље у Акциони план за чланство МАП и подсјетио на трајну подршку Словеније интеграционим напорима Црне Горе. Такође, оцијенио је да су приликом недавне заједничке обуке, планинске јединице ВЦГ показеле изузетан степен обучености и да већ задовољавају бројне НАТО стандарде.

На састанку је било ријечи и о сарадњи двије земље у области одбране у наредној години, а посебно о обуци црногорских официра, подофицира и војника у Планинској школи у Бохинској Бели.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?