Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан састанак Управног одбора Пројекта демилитаризације Црне Горе МОНДЕМ

Објављено: 30.10.2009. 23:55 Аутор: Насловна страна
Управни одбор Пројекта демилитаризације Црне Горе МОНДЕМ одржао је данас састанак, којем су присуствовали министар одбране Боро Вучинић, шеф Мисије ОСЦЕ -а Параскива Бадеску, стални представник УНДП-а у Црној Гори Александар Аванесов и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе пуковник Рифет Косовац.

На састанку је размотрен и усвојен извјештај о реализацији уништавања вишкова наоружања и муниције у намјенским фабрикама Полиекс из Берана и Тара из Мојковца. Оцијењено је да је у тој фази МОНДЕМ пројекта уништавње вишкова наоружања и муниције у фабрикама Полиекс и Тара - уништено 146 тона, односно 35 одсто предвиђених средстава за ту фазу, као и да се очекује њен завршетак до јуна 2010. године. Такође, закључено је да се рад на уништавању оружја и муниције у тим фабрикама реализује безбједно по запослене и околину, као и да је спроведено више истраживања загађености животне средине која су указала да не постоји штетан утицај на околину.

Усвојен је и извјештај о реализацији пројекта реконструкције складишта Тараш, којим се предвиђа потпуна адаптација тог објекта за сигурно складиштење наоружања и муниције Војске Црне Горе, у складу са НАТО стандардима. Наведено је да је пројекат завршен и да се ускоро очекује расписивање тендера за избор извођача радова.

На крају, заједнички је констатовано да се пројекат МОНДЕМ реализује успјешно и задовољавајућом динамиком, као и да постоји интересовање међународних донатора за даље финансирање пројекта.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?