Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Вучинић - Лајн

Објављено: 04.11.2009. 00:31 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Велике Британије Кевина Лајна.

Том приликом, министар Вучинић изразио је захвалност на досадашњој изузетно доброј сарадњи и доприносу који је дао јачању свеукупних односа двију земаља. Министар Вучинић је истакао опредјељење за чланство државе у НАТО и изразио очекивање за што скорије добијање Акционог плана за чланство МАП. Такође, он је упознао саговорника са припремама припадника Војске Црне Горе за упућивање у мировне мисије.

Амбасадор Лајн је изразио задовољство успјешном сарадњом и истакао да ће његова држава наставити да подржава напоре Црне Горе на путу евроатлантских интеграција. Такође, истакао је да је у претходном периоду постигнут велики напредак на путу евроатлантских интеграција и рефоми система одбране.

Разговарано је о и спровођењу МОНДЕМ програма и закључено је да се реализује у складу са планираном динамиком.

Такође, заједнички је констатовано задовољство успјешном организацијом обиљежавања 65. година од специјалне операције спасавања партизанских рањеника у Доњим Брезнима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?