Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић боравио је у посјети Оружаним снагама Републике Аустрије

Објављено: 12.11.2009. 20:30 Аутор: Насловна страна
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић боравио је у дводневној посјети Оружаним снагама Републике Аустрије.

Том приликом, вицеадмирал Самарџић се састао са начелником Генералштаба Оружаних снага Аустрије генералом Едмундом Ентахером, након чега је положио вијенац у крипти незнаног јунака. Вицеадмирал Самарџић је изразио захвалност на помоћи коју Оружане снаге Аустрије пружају Војсци Црне Горе, нарочито у погледу припреме и оспособљавања планинског батаљона.

Током посјете, црногорска делегација је упознала саговорнике са достигнутим резултатима на путу евроатлантских интеграција, као и са припремама припадника Војске Црне Горе за упућивање у мировне мисије. Договорен је наставак сарадње, а за наредну годину је планирана алпинистичка обука за припаднике планинског батаљона.

Другог дана посјете, вицеадмирал Драган Самарџић је обишао Центар за припрему аустријских јединица за учешће у мировним операцијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?