Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Војска Црне Горе учествовала на свечаном отварању трећег Првенства Црне Горе у падобранству

Објављено: 15.11.2009. 00:25 Аутор: Насловна страна
Војска Црне Горе је данас учествовала на церемонији свечаног отварања трећег Првенства Црне Горе у падобранству на спортском аеродрому "Шпиро Мугоша" у Подгорици, које су орагнизовали Ваздухопловни савез Црне Горе и Министарство одбране. У пригодном летачком програм, поред осталих, Војска се представила са пет ваздухоплова.

Летачки програм је почео заједничким доласком авиона Г-4 Супергалеб и 4 хеликоптера Газелле у поретку стријела, а затим је појединачно наступио авион Супергалеб.

За командама млазног авиона били су потпуковник Зоран Катанић и мајор Дражен Влаховић који су својим летачким умјећем задивили многобројну публику изводећи најсложеније акробатске елементе као што су звоно, ковит, петља, хоризонтални и пењући ваљци, леђни заокрет и друго.

Након тога је група од 4 хеликоптера, за чијим командама су били: вођа групе - мајор Јанчовски Ванчо, лијеви пратилац потпуковник Шахбаз Белхадин, десни пратилац мајор Малушић Душан и репни пратилац потпуковник Бртан Анђелко, приказала врхунску оспособљеност у групном-акробатском летјењу, изводећи сложене елементе у порецима ромб, стријела, колона, степеница, огледало итд.

За свој наступ и летачко умјеће пилоти авиона и групе хеликоптера Војске Црне Горе награђивани су аплаузима више хиљада посјетилаца на спортском аеродрому у Подгорици.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?