Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар одбране Боро Вучнић учествоваће на састанку министара одбране Америчко-јадранске повеље (А5)

Објављено: 17.11.2009. 21:48 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић учествоваће на састанку министара одбране земаља чланица Америчко-јадранске повеље, који се одржава у Сарајеву од 17. и 18. новембра 2009. године.

На овогодишњем састанку предвиђене су двије сесије у којима ће учествовати сви министри, а то су: Регионална сарадња и Евроатлантске интеграције.

Америчко-јадранску повељу потписали су министри иностраних послова САД, Хрватске, Македоније и Албаније 2003. године у Тирани. Циљ ове иницијативе је јачање регионалне сарадње, безбједности и стабилности, као предуслова за што брже укључивање у евроатлантске интеграције. Главна подручја сарадње су сузбијање тероризма, прекограничног криминала, оружја за масовно уништење, корупције и трговине дрогом. Црна Гора и Босна и Херцеговина примљене су у пуноправно чланство 4. децембра 2008. године док Србија има стаус посматрача.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?