Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан редовни састанак са војним аташеима у Министарству одбране

Објављено: 25.11.2009. 23:33 Аутор: Насловна страна
Редовни полугодишњи састанак са војним аташеима који су акредитовани у Црној Гори одржан је данас у Министарству одбране.

Помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић и политички директор Министарства иностраних послова Веско Гарчевић представили су достигнућа Црне Горе на плану реформе сектора безбједности и евроатлантских интеграција.

Такође, поновили су јасно опредјељење Црне Горе да постане чланица НАТО у што скорије вријеме и допринесе укупној регионалној стабилности и сарадњи. Током дискусије, истакнуто је увјерење свих учесника да је Црна Гора остварила очекиване резултате за добијање статуса кандидата за чланство, односно Акциони план за чланство МАП.

На састанку је било ријечи и о припремама припадника Војске Црне Горе за упућивање у мировну мисију ИСАФ у Авганистану, као и о пројекту развоја Регионалног центра за обуку пилота хеликоптера у Ваздухопловној бази ВЦГ.

Након састанка, амбасадори држава чланица НАТО и војни аташеи посјетили су Ваздухопловну базу ВЦГ у Голубовцима, гдје им је приказана војна вјежба "Присилно заустављање конвоја засједом са захтјевом за евакуацију и ваздушну подршку" коју су реализовали припадници јединице ВЦГ за мировне мисије, као и технички збор наоружања, војне опреме и хеликоптера.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?