Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћница министра здравља, рада и социјалног старања Снежана Мијушковић разговарала са извршним директором Удружења младих са хендикепом Црне Горе Миланом Шарановићем и Маријаном Мугошом

Објављено: 20.01.2009. 23:19 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра здравља, рада и социјалног старања Снежана Мијушковић са сарадницима разговарала је данас са извршним директором Удружења младих са хендикепом Црне Горе Миланом Шарановићем и Маријаном Мугошом. На састанку је било ријечи о примјени Закона о кретању слијепог лица уз помоћ пса водича и проблемима у његовој примјени. Обострано је констатована досадашња успјешна сарадња на побољшању положаја особа са инвалидитетом и договорена будућа сарадња у тој области.

У циљу сузбијања недоумица око Закона, представници Удружења и Министарства су подржали иницијативу заштитника људских права за доношење Закона о измјенана и допунама Закона о кретању слијепог лица уз помоћ пса водича, у дијелу који се односи на појашњење одређених института који су складу са усвојеним стратешким и међународним документима, оцијењујући да и постојећи текст Закона омогућава његову примјену.

Представници Удружења су нагласили да ће, уколико дође до рјешавања спора са Главним градом, Маријана Мугоша повући тужбу која се односи на кршење поменутог Закона и дискриминацију по основу инвалидитета. Поред тога, представници Удружења су инсистирали на спровођењу прекршајног поступка против Главног града.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?